jueves, 16 de enero de 2014

Guia de joguets per a xiquets/etes amb autisme.

La Unitat de Neurorehabilitació Infantil de l'Hospital Manises ha elaborat una guia per ajudar als pares en l'elecció de les joguines de cara al nadal, i encara que aquesta data ja ha passat pensem que és útil compartir aquesta guia ja que ens pot donar idees tant a pares com a professionals.

GUÍA DE JUGUETES

La guia es divideix per seccions segons l'habilitat que cada joguina desenvolupa en el xiquet/a.
Al final de la guia es contemplen apps per ipad i android, algunes són gratuïtes i altres es paguen.
De les aplicacions que recomanen per Android (en el nostre cole treballem amb tablets android) destacararem:

- "Mi pizarra magnética gratis" : és ideal per a treballar la imitació gràfica i potenciar la creativitat.



- "Kids piano ballons": per a treballar l'atenció i la rapidesa d'execució.

- "Talking Ginger": Es tracta d'un gatet interactiu amb el que podem treballar l'execució d'ordres, contestar preguntes i conversa dirigida. Treballem l'entorn de l'aseo.






- " Cumpleaños de Ginger", del mateix estil que l'anterior.


- Simon: ès perfecte per atreballar l'atenció i la memoria seqüencial a curt plaç.

- "¡Secuencias Lite": és una aplicació d'aprenentatge basat en 100 seqüències (10 en aquesta versió LITE) representades per sis personatges amb els quals es treballen quatre àrees generals:
- Hàbits d'autonomia, com rentar-se mans i dents, vestir-se o anar a dormir.
- Esdeveniments o activitats lúdiques com anar a la platja, al cinema o fer esport.
- Situacions quotidianes com pujar a l'autobús, anar al metge, comprar el pa o mullar-se amb la pluja.
- Emocions com alegria, tristesa, sorpresa o por que apareixen com a conseqüència del que ha passat.


- "Dress up dolls party": amb ell podem treballar el camp semàntic de la roba, reforçar vocabulari, execució d'ordres, preguntes i conversa dirigida. És ideal per a practicar la lectura de instruccions en seqüència de pictos.

Selecciona la teua nina preferida i personalitza la seva aparença canviant el seu pentinat, els seus ulls, maquillatge i roba interior. Pots vestir la teva nina preferida per a les diferents ocasions.
Finalment pots escollir una escena animada on aparegui la teva nina i jugar un dels minijocs o prendre-li una foto i compartir la teva bella nina amb els teus amics.
Altres aplicacions que hem trobat molt interessants són:
  • "Ice cream kids", al buscador del google play t'apareixeran diferents aplicacions gratuïtes per a elabora gelats i pastissos al gust.

  • "Doctor kids": podem emprar-lo per a reforçar les seqüències socials d'anar al metge, al dentista, ....També hi han diferents apps si ho posem al buscador ens apareixeran varies gratuïtes.


  • "Proyecto emociones":El Projecte @ Emocions Software és una aplicació que dóna suport al desenvolupament de l'empatia en els nens amb TEA, desenvolupada per a dispositius amb sistema operatiu Android originalment, però també hi tenim una versió per a Windows del programari.
    Soles és gratuït el nivell 1-1.
          Més información: https://www.facebook.com/ProyectEmociones


  • "Proyecto habilidades":El Projecte Habilitats és una aplicació que dóna suport al foment de la funció executiva en els nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), a través de diversos jocs, que recreen activitats dins de la llar i l'escola, es busca reforçar habilitats de tipus organitzacional i de planificació en els xiquets/etes.


  • "Sígueme":aplicació gratuïta per potenciar l'atenció visual i entrenar l'adquisició del significat en persones amb TEA i baix nivell de funcionament. Disponible per a PC, tauletes, pissarres digitals ...
          Es descarrega des de : SÍGUEME
          Nosaltres anem a provar-la en android i Linux, ja vos contarem com funciona. 


També vos posem un enllaç al blog : Adictes a l'autonòmia, de la nostra companya Ester, on es recomanen altres apps que també ens poden servir. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario