miércoles, 5 de noviembre de 2014

PROJECTE FRESA en lliurex

Crec que a estes altures tot el món coneix  el Projecte Fresa i al seu autor Jordi Lagares, per si no és així vos deixe l'enllaç a la seua pàgina on podeu trobar molt recursos per treballar amb persones amb movilitat reduïda.

PROJECTE FRESA

Encara que hui en dia trobem diferents softwares per l'accés a la  comunicació tots ells són per a sistemes operatius Windows, apple,i android, bàsicament, i els qui tenim que treballar amb LLiurex ens vegem molt llimitats. Per sort  podem fer correr els  softwares del Projecte Fresa  en LLiurex amb el Wine.
Plaphoons en lliurex

Una vegada hem descarregat el programa de la pàgina de l'autor, trobarem en BAIXADES, del nostre ordinador un arxiu plaphoons.zip .


Ens fiquem damunt l'arxiu i cliquem botó dret del ratolí:

OBRIR AMB GESTOR D'ARXIUS

Cliquem i li diguem on ha d'extraure la carpeta:Una vegada hem extret la carpeta i l'hem guardada on volem, l'obrim, ens apereixeran els següents arxius:
Hem d'anar a l'arxiu  plaphoons.exe, cliquem al botó dret del ratolí damunt d'este arxiu i s'obri un menú, hem de clicar damunt de PROPIETATS, ens apareix la següent finestra:

Anem a PERMISOS i marquem Execució: permet executar este arxiu com un programa:
Tanquem i ja està, quan vullgam obrir este programa hem d'anar a la carpeta on hem guardat els arxius descomprimits, buscar plaphoons.exe , colocar-nos damunt i amb el botó dret dir-li OBRIR AMB WINE
I ja s'obri el projecte plaphoons
Ara ja podem montar un comunicador que pot funcionar per polsació directa ( per a la PDI) o per barrido amb l'ús d'un commutador.

Si volem treballar el barrido en altres softwares o presentacions podem emprar el

Kanghooru v: 110.

Per utilitzar-lo en LLiurex, hem de fer el mateix procediment que amb plaphoons.

Espere que vos siga d'utilitat i si algú coneix comunicadors que funcionen en LLiurex, realment agrairia la informació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario