martes, 30 de septiembre de 2014

ESTIMULACIÓ VISUAL




Hui a l'escola hem començat un curs de formació sobre l'atenció educativa a alumnes sord-cecs.
L'organitza el Cefire de Xativa  i l'imparteixen professionals del "Centro de Recursos educativos ONCE Alicante": Juan Carlos Puig Costa, Beatriz Patón Esteban, Jose Manuel Quiles Ferri, Maria Escolano Climent i Fuensanta Rovira O'Shee.
Un curs molt interessant i amb uns ponents de molt nivell amb els què anem a aprendre molt.
El cas és que m'he adonat que al blog no havíem tractat el tema de l'estimulació visual sent aquest un tema de gran importància ja que molts dels nostres alumnes de NEE tenen patrons visuals no desenvolupats. Per tant i per començar a treballar aquest tema vos deixe alguns recursos amb els què podem començar.

PRUEVA DE VALORACIÓN DE LA VISIÓN FUNCIONAL PARA PERSONAS QUE NO COLABORAN

LISTA DE CONTROL MIRA Y PIENSA


VISIÓN Y APRENDIZAJE    Un excel · lent blog en el qual podem trobar el desenvolupament de la visió des del naixement i activitats per estimular aquest desenvolupament.

DESARROLLO INFANTIL Y ATENCIÓN TEMPRANA   En aquest blog trobarem powerpoints per a l'estimulació visual i també ens parla d'alguns programaris que ja hem comentat aquí:
SEN SWITCHER  i   EVO


EFIVIS  Eina per aprofitar les possibilitats de la informàtica en l'estimulació de l'eficiència visual i perceptiva de xiquets i xiquetes amb baixa visió. Es treballen totes aquelles tasques visuals que es relacionen amb les funcions perceptives de la visió (atenció, seguiment, coordinació oculomanual, discriminació figura-fons, etc)
El programa s'adapta a les necessitats individuals i heterogeneïtat de la persona amb discapacitat visual, ja que és possible modificar el color de les figures i del fons, la mida, el ritme de presentació dels estímuls, etc

Per acabar aquí teniu l'enllaç a la pàgina de recursos educatius de l'ONCE

No hay comentarios:

Publicar un comentario